Thursday, September 20, 2012

Kukus.Grill.Panggang.Kukus.Grill.Panggang.Kukus!

Dah lama tak update blog kan? Ahhh malaslah nak cakap..cliche..huhuhuhu.

Hari ni saya nak cerita apa ya? Ha..kelmarin saya lulus satu ujian. Ujian apa tak perlulah diceritakan di sini. Itu tak penting. Yang penting sekarang saya dah dapat reward hasil dari kejayaan ujian tersebut.

Taraaa...

Panasonic Microwave Oven 23L Inverter Grill



Hahaha kecohkan? Orang lain dah lama ada microwave tak canang satu kampung pun..Ala tak pelah kasi la saya chance nak excited terlebih sekali-sekala ;p. Sebenarnya saya nak yang model lagi satu yang tekan kat bawah untuk buka pintu dia tapi tak ada stok.

Disebabkan terlalu 'selok' (loghat pantai timur), rembat jugaklah apa yang ada. Model yang kat atas ni kecik sikit dan tak ada tempat tekan untuk pintu. Ni jenis main tarik je pintunya. Ahh tak kisahlah asalkan dapat :D. Balik-balik terus try defrost kek coklat yang kat dalam peti.
kalau dapat yang ni lagi best! huuu sila bersyukur dengan apa yang ada..

Lepas tu saya dapat katil baru dan tilam sebijik khas untuk bilik saya yang kosong kat rumah tu. Nak deco bilik tu cantik-cantik nanti! Huu tak sabar nak tunggu katil baru sampai. Minggu ni kot cina tu janji.

Lepas ni nak paw husband kitchen hob, hood dengan oven plak.

Bad news for his wallet! Huahuahuahua..jangan marah arrr sayang :D



ini bukan dapur saya! hewhewhew..nak buat macam ni :D







p/s: bersemangat la nak masak lepas ni! kuangkuangkuang




3 comments :

  1. 1.best gila dapat oven kukus grill panggang! hihi

    2. dapo tu lawa. kalo dapo luas mmg best la, tp rumah skang majoriti dapo sempit je kan.huhu

    jeles ah yus ni, best je idup! :)

    ReplyDelete
  2. ielah..

    1. tak sangka dapat rezeki tu..syukur
    2. memang lawa..dapur rumah TPM..huhuh. a ah sempit kena pandai cari design utk small kitchen!
    3. idup ni penuh gak dengan dugaan tapi berusaha untuk mencari ke'best'annya walau pedih dan perit dan pelbagai liku perlu ditempuhi...ecehh huhuhu.

    ReplyDelete
  3. Hi, do u mind to share how much you bought the microwave oven? and it is good?

    ReplyDelete